Us presentem un dels plats  que el restaurant Maragata ofereix en els seu menú diari.  Avui han tingut la gentilesa de compartir-lo amb nosaltres
Advertència alergògens

 sensesucres_elracosensegluten_elracosenselactosa_elracosensou_elracosensesoja_elraco Sense transgènics eurofulla_elraco

Temps:  50 minuts
Dificultat: recepta2d3
Salmó  al forn amb cítrics
Ingredients
  • 4 filets de salmó
  • 5 o 6 patates mitjanes
  • 1 aranja (o un altre cítric)
  • Anet, sal i pebre
  • Oli d’oliva
Preparació

Per fer el llit de patates que ens servirà de base bullim les patates tallades a rodanxes uns 4 minuts. Tot seguit les estenem en una safata del forn engreixada amb oli perquè no s’enganxin i les acabem de coure uns 10 minuts a 200 graus fins que quedin daurades. Les reservem

Preparem l’emulsió de cítrics amb la pell ratllada de l’aranja, el seu suc, 4 cullarades d’oli d’oli d’oliva, sal i pebre.

Sobre paper del forn preparem un llit de patates.  Pintem el llom de salmó amb l’emulsió de cítrics per les dues bandes i el posem sobre el llit de patates.  10 miniuts al forn a 180 graus i ja estarà a punt per emplatar.

Amb una espàtula passem les patates amb el salmó al damunt a un plat. En el darrer moment fem una darrer pinzellada de l’emulsió i a gaudir-ne

Algún senzill truc / consell

 També podem preparar-lo en cassoletes individuals, sense el paper, i que ens poden servir per la presentació a taula.