Farina ecològica d’espelta i altres

Farina ecològica d’espelta i altres

La farina integral d’espelta torna a omplir els prestatges de El racó de la rosa. Han estat tres mesos de cerca i valoració fins arribar a prendre una decisió.

Quan vàrem començar a buscar un nou proveïdor de farines teníem tres factors irrenunciables i trobar l’equilibri entre ells ha estat el més complicat. Aquests tres criteris són:

  1. certificat ecològic Aquest és un criteri que poc a poc anem introduient en tots els nostres productes. En la mesura del possible procurarem que gran part dels productes tinguin aquesta certificació.
  2. proximitat Construir un món sostenible passa pel producte de proximitat. L’estalvi energètic i de residus que suposa un producte proper és un factor molt important per nosaltres.Farina Rincón del Segura
  3. preu No podem obviar el preu, un factor sovint decisiu a l’hora de decidir-nos per un o altre producte. A tots ens agradaria no haver de mirar l’etiqueta del preu pero sovint, i més en el moment actual, no podem deixar de fer-ho. Per això aquest va ser el tercer factor a tenir en compte a l’hora de triar un proveïdor.

Finalment ens hem decidit per les farines de  Rincón del Segura,  un forn fruit del treball d’un grup de persones que als anys 80 van apostar per conrear els seus productes de forma respectuosa amb l’entorn, de forma ecològica.  Actualment ofrereixen, a més dels productes el·laborats propis d’un forn, 22 tipus de  farines diferents, amb i sense gluten.

Varietats disponibles a la botiga:

Amb gluten:

  • Farina ecològica d’espelta
  • Farina ecològica d’espelta integral
  • Farina ecologica de blat
  • Farina ecològica de blat integral
  • Farina ecològica de sègol integral

Sense gluten

  • Farina ecològica de cigrons

Per després de l’estiu tenim previst incorporar la farina ecològica de fajol, també sense gluten. Si esteu interessats en alguna farina que no trobeu en aquesta llista no dubteu i denaneu-nos-en informació. Potser no la tenim però la podem aconseguir.

One comment

  1. Montse Barbut

    Hola bones, som un restaurant d lleida especialitzat en les galettes bretones d farina de sarrai (crêpes sense gluten) i estén buscant proveidors de proximitat que tinguin farina de fajol ecológica. He llegit ue en tindrieu o sabeu d,algú que en faci? Us deixo la meva adreça per contactar amb nosaltres. Gràcies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

Visit Us On FacebookCheck Our Feed