Fricandó de Seitan

El fricandó és un plat tradicional dels dies de festa a casa nostra, tots tenim records sensitius vinculats a aquest plat. Us proposem una recepta en que la carn ha estat substituïda per seitan de tal manera que aquelles persones que per un motiu o un altre no prenen carn puguin tornar a gaudir del fricandó de tota la vida.
Advertència alergògens

 sensesucres_elracosenselactosa_elracosensou_elraco Sense transgènics eurofulla_elraco

Temps:  1 hora
Dificultat: recepta2d3
Fricandó de seitan
Ingredients
  • 250g de seitan
  • 10g de ceps, o un altre bolet si us agrada més.
  • 1 ceba mitjana/gran
  • 1 tomata gran (ratllada)
  • Farina per arrebossar
  • 1 culleradeta de cacau en pols
  • un vaset petit d’oli
  • Sal i pebre
Preparació

Si és el cas, posar els ceps en remull i si el seitan te suc en el paquet el reservem.

Llescar el seitan finet , surten unes 12 llesques i enfarinar-lo. Posem l’oli a escalfar a la cassola on cuinarem el plat i el fregim. Un cop fregit el reservem.

Tallem la ceba petita i la sofregim en el mateix oli (si cal en podem afegir una mica) fins que quedi transparent i salem al gust.

Afegim la tomata ratllada i ho sofregim tot uns 10 minuts.

Afegim els ceps remullats ja escorreguts i reservem l’aigua amb el suc del seitan. Deixem sofregir entre 5 i 10 minuts.

Afegim el cacau, remenem  i ho deixem al foc 3 minuts més.

Afegim el suc del seitan i l’aigua dels bolets i, si cal més aigua, ja que n’hi ha d’haver suficient per cobrir el seitan quan l’afegim. Rectifiquem de sal i deixem que bulli uns minuts per homogeneïtzar el brou.

Afegim els filets de seitan que teníem reservats i deixem coure a foc fluix entre 5 i 10 minuts vigilant que no s’enganxi.

Algun senzill truc / consell

El cacau es pot substituir per farina de garrofa.

Enlloc de ceps podem provar altres bolets o barreges d’aquests.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*