Coca d’espinacs

Les coques salades són un plat tradicional de la cuina catalana amb un origen semblant a la també tradicional i molt més internacional pizza italiana: sobre una massa de pa hi posem els productes a l’abast i es forneja tot junt.

Els ingredients de la massa no estan mesurats. En funció de la mida del got aconseguirem més o menys quantitat de massa. Amb un got de 200 ml surt massa suficient per cobrir la safata del forn i fer pujar la crosta per les vores.

Advertència alergògens

 sensesucres_elracosenselactosa_elracosensou_elracosensesoja_elraco Sense transgènics eurofulla_elraco

Temps: 45 minuts
Dificultat: recepta2d3
coca d'espinacs
Ingredients
  • 3 gots de farina
  • 2/3 de got d’aigua
  • 1/3 de got d’oli
  • Espinacs frescos
  • Panses
  • Pinyons
  • 200g formatge ratllat (opcional)
  • Sal i pebre
Preparació

Netegem els espinacs i els courem un parell de minuts al vapor.  Barregem els  espinacs amb les panses i pinyons. Salpebrem al gust

En un bol posem la farina, l’oli i l’aigua i ho amassem fins aconseguir una massa homogènia i una mica elàstica. Hi podem afegir un pessic de sal. En aquesta recepta no hem fet servir cap mena de llevat de manera que no cal deixar fermentar.

Estirem la massa ben fina i l’estenem en una safata pel forn prèviament untada amb oli per evitar que s’enganxi. Estenem els espinacs sobre la massa i repartim el formatge ratllat.

Fornegem 15-20 minuts ben calent, una mica segons el forn.

 

Algun senzill truc / consell

 Per aconseguir que els espinacs quedin més amorosits hi podem afegir una mica de crema de civada, nata o formatge cremós.

No cal dir que els espinacs poden ser substituïts per qualsevol altra verdura o hortalissa.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*