Salmorejo

El salmorejo és un plat refrescant amb tantes receptes com cuines on es prepara. Aquesta és la recepta com el fem a casa, però les proporcions de tomata, oli i pa poden variar a gust de cadascú.
Advertència alergògens

 sensesucres_elracosenselactosa_elracosensou_elracosensesoja_elraco Sense transgènics eurofulla_elraco

Temps: 1 hora
Dificultat: recepta1d3
Salmorejo
Ingredients
  • 1Kg de tomata madura
  • 1 pa de mig quilo  amb molla(pagès, xusco, fogassa…)
  • 125ml d’oli
  • 1-2 dents d’all
  • Sal i Pebre
Preparació

Escaldem les tomates per poder pelar-les amb facilitat. Els hi traiem el cor i  els posem en un recipient on puguem batre tots els ingredients. Hi ha qui hi treu les llavors.

Traiem la molla del pa i l’afegim una mica esmicolada a la tomata.

Pelem l’all i li traiem el germen per evitar que repeteixi. L’afegim amb l’oli i ja ho podem batre. Salpebrem a gust i ho acabem de batre per tal que quedi ben homogeni.

Podem el salmorejo a refredar a la nevera i ja es podrà servir. Es pot acompanyar dauets de pernil, ou dur o verdures cruixents.

Algun senzill truc / consell

La crosta del pa es pot fer servir de diferents formes. Sencera pot ser una forma original de presentar una lassanya i tallada en podem fer torradetes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*